Pink Connections

Pink connections

Ροζέ: Τα κρασιά για όλα τα γούστα

Ξεδιψαστικά και δροσιστικά, ιδανικά κρασιά για το καλοκαίρι, αλλά και για όλο το χρόνο, τα ροζέ κρασιά  ταιριάζουν με πάρα πολλά φαγητά, αφήνοντας περιθώρια για πλήθος απολαυστικών Pink Connections. Στο στίβο του τραπεζιού συχνά ξεπερνούν τους αντιπάλους τους, εκεί όπου τα λευκά δεν επαρκούν και τα ερυθρά θα ήταν υπερβολή. Συνδυάζουν αρετές των λευκών και ερυθρών οίνων, προσφέροντάς τη δροσιστική γεύση των πρώτων και μέρος του ισχυρού χαρακτήρα των δεύτερων.

Τα ροζέ κρασιά καταναλώνονται πάντοτε δροσερά, περίπου σαν να ήταν λευκά, δηλαδή σε θερμοκρασία γύρω στους 11 °C. Τα ροζέ κρασιά εκφράζονται με μεγάλη ποικιλία αρωμάτων, ενώ στη γεύση συνδυάζουν μοναδικά την οξύτητα με ανεπαίσθητες έως και πιο ευδιάκριτες ταννίνες. Τα ροζέ κρασιά της Pink Team θα βρίσκονται στην κατάλληλη θερμοκρασία, σε wine coolers, και ομαδοποιημένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να σας εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή εμπειρία δοκιμής ροζέ οίνων. Δοκιμάζοντάς τα αλλά και συγκρίνοντάς τα μεταξύ τους, θα βρείτε τα ροζέ εκείνα που θα θελήσετε να σερβίρετε στη βεράντα σας ως απεριτίφ, εκείνα που θα συνοδέψουν τις μαγειρικές σας δημιουργίες, και εκείνα που θα σας κλεψουν την καρδιά μονομιάς. Γιατί ο κεραυνοβόλος έρωτας με κάποιο από τα κρασιά της Pink Team, όταν θα έρθετε στο «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» είναι εγγυημένος!

Τα ροζέ κρασιά μπορούν να ταιριάξουν με πολλά διαφορετικά πιάτα, δημιουργώντας αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς. Ποιος θα σκεφτόταν, για παράδειγμα, να παντρέψει ροζέ κρασί με αστακό στη σχάρα; Κι όμως, είναι ένας από τους πιο κλασικούς και ενδιαφέροντες γευστικούς συνδυασμούς, όπως είναι ―στο άλλο άκρο― εκείνος των ροζέ με χάμπουργκερ! Μερικά άλλα αλάθητα Pink Connections βασίζονται σε finger food, σε suchi, σε risotti και ζυμαρικά, σε πίτες και λαδερά, σε BBQ και θαλασσινά, σε πικάντικες, έθνικ κουζίνες.

Όλα αυτά ισχύουν όμως γενικά, γιατί και τα ροζέ, όπως όλα τα κρασιά, ποικίλλουν σε στυλ και μάλιστα πολύ. Ανάλογα με το στυλ τους ταιριάζουν με διαφορετικά φαγητά, τόσο της ελληνικής όσο και της μεσογειακής κουζίνας γενικότερα, αλλά και με πιάτα από πολλές άλλες κουζίνες της υφηλίου.
Με αφετηρία τα 5 στοιχεία που διαμορφώνουν το γευστικό προφίλ ενός ροζέ οίνου (αρωματική ένταση, οξύτητα/φρεσκάδα, στυφάδα/ταννίνες, γευστικός όγκος, αίσθηση μυελώδους/γλυκύτητας) τα χωρίσαμε σε 5+1 γευστικές/στυλιστικές κατηγορίες (αφήνουμε τα αφρώδη να παίξουν στο δικό τους γήπεδο) που διευκολύνουν το πάντρεμά τους με φαγητά.

#1 Ξηρά ελαφριά ροζέ κρασιά, με έντονη οξύτητα
#2 Ξηρά, γεμάτα ροζέ κρασιά, πλούσια σε αλκοόλ
#3 Ξηρά, φρουτώδη, απαλά ροζέ κρασιά, μεσαίου όγκου
#4 Μυελώδη και φρουτώδη ροζέ κρασιά
#5 Ημίγλυκα, ελαφριά σε αλκοόλ ροζέ κρασιά
#6 Ημιαφρώδη και αφρώδη ροζέ

 

Επικοινωνία

info@vinetum.gr
2107660560