Pink Power

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού;
Κυριακή 16.06.2024
Αίθουσα Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Pink Power

Τολμήστε και φέτος το ροζέ και δεν θα απογοητευτείτε

Κάποτε, ανεπαίσθητα, ασυναίσθητα, «δολίως», υπογείως και ξαφνικά, τα ροζέ κρασιά ξεκίνησαν να γίνονται μόδα και στην Ελλάδα. Τότε αναφωνήσαμε «Επιτέλους»! Γιατί άξιζε να τα ανακαλύψουν όλοι οι φίλοι του κρασιού και, έτσι, το μακρινό 2013 διοργανώθηκε το πρώτο Drink Pink.

Πολλά άλλαξαν από τότε και τα ροζέ έγιναν και παραμένουν σε Ελλάδα και εξωτερικό μία από τις κορυφαίες τάσεις στο κρασί. Όπως, όμως, λέγαμε και τότε, τα ροζέ, όπως και να τα πείτε, «ροζέ», «pink» ή «ερυθρωπά», είναι φρέσκα και ξεδιψαστικά, φρουτώδη και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και ευκολόπιοτα. Είναι τα κατεξοχήν κρασιά του καλοκαιριού και δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες, όπως και στη Γαλλία, ξεπερνούν κατά καιρούς σε κατανάλωση τα λευκά κρασιά. Σίγουρο είναι δε πως η Ελλάδα παράγει πολύ όμορφα ροζέ κρασιά, σε πολλά διαφορετικά στυλ, όπως τα ανοιχτόχρωμα, που πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν, αλλά και πιο σκουρόχρωμα, διαφόρων επιπέδων γλυκύτητας, με ή χωρίς διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή ήσυχα, ημιαφρώδη, αφρώδη κ.λπ.

Όπως τόσα χρόνια, έτσι και φέτος, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε περισσότερα από 150 ελληνικά και αρκετά ξένα ροζέ κρασιά κάθε τύπου, στη φετινή εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza by Oenorama» που θα γίνει την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, 13:00-20:00, στην αίθουσα Φάρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί όπου για άλλη μία φορά τα ροζέ κρασιά θα δείξουν τη δύναμή τους, την Pink Power!

Όπως πάντα, με θεμέλιο την πείρα μας από τη διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο, το Οινόραμα, δημιουργούμε μία «Πλατεία Γευσιγνωσίας» ντυμένη στα ροζέ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε με αυτοσερβίρισμα τα καλύτερα ροζέ κρασιά της χώρας, με το δικό σας ρυθμό και ανενόχλητα και με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά διαθέσιμες μπροστά σας.

Βιώστε λοιπόν τη ροζέ δύναμη στον υπέροχο και φωτεινό χώρο της αίθουσας Φάρος, με θέα σε βουνό και θάλασσα της Αττικής, όπως αρμόζει στην περίσταση. Μπορείτε να σερβίρετε όσα κρασιά θέλετε και να επιλέξετε εκείνα που θα πίνετε όλο το καλοκαίρι! Μπορείτε να πάρετε όλα τα κρασιά στα χέρια σας, να τα φωτογραφίσετε και να τα επεξεργαστείτε, να κάνετε τις δικές σας γευστικές εξερευνήσεις και ανακαλύψεις. Κάθε κρασί συνοδεύεται από κάρτα με χρήσιμες πληροφορίες, μέχρι και το πόσο κοστίζει.

Ελάτε στη φαντασμαγορική αυτή γευστική δοκιμή, όπου για άλλη μια φορά συγκεντρώνουμε για εσάς, σε ένα σημείο, τόσα πολλά ροζέ κρασιά.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Όσοι σπεύσουν να προαγοράσουν εισιτήριο ηλεκτρονικά κλειδώνουν το δώρο τους: ένα συλλεκτικό τιρμπουσόν Drink Pink που θα παραλάβουν στην υποδοχή της εκδήλωσης εμφανίζοντας το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο (ισχύει μόνο για τους πρώτους 300 που θα εκδώσουν εισιτήρια ηλεκτρονικά). Το τιρμπουσόν αυτό θα πωλείται στο χώρο της εκδήλωσης προς 8€.

Έξτρα δώρο θα λάβουν όσοι φορέσουν ροζ ρούχο στην εκδήλωση: μια ροζ βεντάλια ή μία τσάντα Drink Pink (μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων).

Ηλεκτρονική προαγορά εισιτηρίου:
Κανονικό 15€
Φοιτητικό 12€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας

Αγορά εισιτηρίου στο ταμείο της εκδήλωσης:
Κανονικό 18€
Φοιτητικό 15€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας

Ο συνολικός αριθμός διαθέσιμων εισιτηρίων στο Drink Pink είναι περιορισμένος.

Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ο πρωτότυπος κατάλογος της έκθεσης, που διαβάζεται ευχάριστα και είναι χρήσιμος και μετά από αυτήν ως οδηγός ροζέ κρασιών.

Είσοδος δωρεάν για επαγγελματίες HORECA με επίδειξη προσωπικής επαγγελματικής κάρτας.