Το Drink Pink 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία!
Ραντεβού στις 16 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα Φάρος του ΚΠΙΣΝ (tbc).

Pink Power

Pink Power

Τολμήστε και φέτος το ροζέ και δεν θα απογοητευτείτε

Κάποτε, ανεπαίσθητα, ασυναίσθητα, «δολίως», υπογείως και ξαφνικά, τα ροζέ κρασιά ξεκίνησαν να γίνονται μόδα και στην Ελλάδα. Τότε αναφωνήσαμε «Επιτέλους»! Γιατί άξίζε να τα ανακαλύψουν όλοι οι φίλοι του κρασιού και, έτσι, το 2013 εγένετο το πρώτο Drink Pink.

Πολλά άλλαξαν από τότε και τα ροζέ έγιναν και παραμένουν σε Ελλάδα και εξωτερικό μία από τις κορυφαίες τάσεις στο κρασί. Όπως, όμως, λέγαμε και τότε, τα ροζέ, όπως και να τα πείτε, «ροζέ», «pink» ή «ερυθρωπά», είναι φρέσκα και ξεδιψαστικά, φρουτώδη και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και ευκολόπιοτα. Είναι τα κατεξοχήν κρασιά του καλοκαιριού και δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες, όπως και στη Γαλλία, ξεπερνούν κατά καιρούς σε κατανάλωση τα λευκά κρασιά. Σϊγουρο είναι δε πως η Ελλάδα παράγει πολύ όμορφα ροζέ κρασιά, σε πολλά διαφορετικά στυλ, όπως τα ανοιχτόχρωμα, που πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν, αλλά και πιο σκουρόχρωμα, διαφόρων επιπέδων γλυκύτητας, με ή χωρίς διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή ήσυχα, ημιαφρώδη, αφρώδη κ.λπ.

Όπως τόσα χρόνια, έτσι και φέτος, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε περισσότερα από 150 ελληνικά και αρκετά ξένα ροζέ κρασιά κάθε τύπου, στη φετινή εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» που θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 13:00-20:00, στην αίθουσα Φάρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί όπου για άλλη μία φορά τα ροζέ κρασιά θα δείξουν τη δύναμή τους, τη Pink Power!

Όπως πάντα, με θεμέλιο την πείρα μας από τη διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο, το Οινόραμα, δημιουργούμε μία «Πλατεία Γευσιγνωσίας» ντυμένη στα ροζέ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε με αυτοσερβίρισμα τα ροζέ κρασιά της με το δικό σας ρυθμό και ανενόχλητα, χωρίς την παρουσία των παραγωγών τους, αλλά με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά διαθέσιμες.

Βιώστε λοιπόν τη ροζέ δύναμη στον υπέροχο και φωτεινό χώρο της αίθουσας Φάρος, με θέα σε βουνό και θάλασσα της Αττικής, όπως αρμόζει στην περίσταση. Μπορείτε να σερβίρετε όσα κρασιά θέλετε και να επιλέξετε εκείνα που θα πίνετε όλο το καλοκαίρι! Κάθε κρασί συνοδεύεται από καρτέλα με χρήσιμες πληροφορίες, μέχρι και με το πόσο κοστίζει.

Ελάτε στη φαντασμαγορική αυτή γευστική δοκιμή, όπου για άλλη μια φορά συγκεντρώνουμε για εσάς, σε ένα σημείο, τόσα πολλά ροζέ κρασιά. Παράλληλα, παρακολουθήστε διαλόγους ανάμεσα σε δημοσιογράφους κρασιού και έλληνες παραγωγούς ροζέ οίνων και όχι μόνο, που θα γίνουν σε ειδικό χώρο της εκδήλωσης, το Speaker's Corner. Εκεί, η ειδική προσκεκλημένη που φέρνει φέτος στην Ελλάδα το φετινό Drink Pink, Master of Wine Elizabeth Gabay, που αποτελεί ίσως τη νούμερο ένα ειδική στα ροζέ κρασιά σε όλο τον κόσμο, θα συνομιλήσει με τον έλληνα Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη για τις σύγχρονες τάσεις στο ροζέ κρασί στις διεθνείς αγορές.

 

DRINK PINK, Rosé Wine Extravaganza

Εισιτήριο 12€ (φοιτητικό 10€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας - πάσο).

Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι και σημειωματάριο γευσιγνωσίας, ενώ οι 400 πρώτοι επισκέπτες θα λάβουν δώρο την τσάντα Drink Pink ή μία ροζ βεντάλια (είσοδος δωρεάν για επαγγελματίες HORECA με επίδειξη προσωπικής επαγγελματικής κάρτας).