Το επόμενο drink|Pink, Rosé Wine Extravaganza θα πραγματοποιηθεί στις 10 ΜΑΪΟΥ 2020 στο Athens Hilton

Συνταγή

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ

Μία σαλάτα ιδανική για καλοκαίρι, αλλά και για ροζέ ξηρό κρασί, κατά προτίμηση με υψηλή οξύτητα, ώστε να αντέξει τη λιπαρότητα του σολομού και το ξύδι μπαλσάμικο. Όσοι θα ήθελαν ακόμα πιο έντονη γεύση, που θα δυσκόλευε όμως στη συνοδεία πολλά ροζέ κρασιά, μπορούν να προσθέσουν στη σαλάτα αντζούγιες, χωρίς κόκαλο, οι οποίες πρέπει να μπουν στο αρχικό μίγμα.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 300 γρ. καπνιστός σολομός
  • 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • Μία σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες σε ελαφρά αλατισμένο νερό
  • 300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα 4 σφιχτά αυγά κομμένα στη μέση
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε με τα τα χέρια όλα τα υλικά, εκτός από το σολομό, τις πατάτες, τα φασολάκια και τα αυγά, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά (κρατάμε λίγο άνηθο). Βράζουμε τα φασολάκια σε ελαφρά αλατισμένο νερό για λίγη ώρα, ώστε να παραμείνουν τραγανά. Στραγγίζουμε τα φασολάκια και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Τοποθετούμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα και από πάνω τους τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Καλύπτουμε με το μίγμα της σαλατιέρας και από πάνω τοποθετούμε το σολομό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια και τα αβγά, κομμένα σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε λίγο τα αυγά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.