Το επόμενο drink|Pink, Rosé Wine Extravaganza θα πραγματοποιηθεί στις 10 ΜΑΪΟΥ 2020 στο Athens Hilton

Συνταγή

ΧΟΙΡΙΝΟ 1000 ΝΗΣΩΝ

Ένα εύκολο πιάτο, που θυμίζει... fast food και που θα αγαπήσουν πολύ τα παιδιά (κάθε ηλικίας). Για τα ενήλικα εξ αυτών, το ίδιο ημίξηρο κρασί θα είναι ένας πολύ καλός συνοδός ενός κάπως αμαρτωλού θερμιδικά και λιπιδικά, αλλά παιχνιδιάρικου γεύματος, που ταιριάζει πολύ με μια πράσινη σαλάτα (η οποία θα κάνει λιγότερες και τις τύψεις για τα λιπαρά του πιάτου...).

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα σε χονδρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας1000 islands sauce καλής ποιότητας
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο, χωρίς κοτσάνια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70ml ημίξηρο ροζέ κρασί

Θερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε τα κομμάτια της πανσέτας. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και αφού αρχίζουν να παίρνουν ελάχιστο χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι και γυρίζουμε συχνά. Αλατοπιπερώνουμε και όταν το κρέας ροδίσει, το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη 1000 islands sauce και τον κόλιαντρο. Γυρίζουμε μερικές φορές ακόμα και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, πάνω στις οποίες βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα του. .